jalu píše:To jsou plky, nic víc, Druid turnaj Hanysovi nevyhrál. Pokud chceš zastavit většinu komb, zakážeš Kiki-Jikiho. Pokud chceš prudit a rušit karty, které se nelíbí tobě, zakážeš Survival a svedeš to na Legacy. Tak to vidím já.
Hmm, mam pro tebe novinu, vsechno jsou plky a nic vic
. Nikdo netvrdi, ze Druid Hanysovi vyhral turnaj. "Pouze" prispel ke konzistenci komba, takze ten balik nakonec vsechno vyhral.
Ja nemel pred turnajem o Hermit kombu povedomi a az na turnaji jsem zjistil, jak funguje a ze je prevzate z Vintage a zakazane na Legacy. Bavil jsem se o tom s Hanysem
a on sam mi rekl, ze ty pravidla pro EDH jsou ujety a ze by se banlist mel prevzit s Legacy, kde jsou tyhlety retardace odstrizeny. Ja jsem pouze posel jeho zprav, takze si to kdyztak vyrikej s nim, pokud se te to osobne dotyka.
Ja osobne mam Survival na watchlistu, ale nevolam po jeho okamzitem zakazu, jak mi tu predhazujes. Survival je ovsem zabanovan na Legacy a to z dobrych duvodu a proto jsem ho zminil jako adepta, pokud by se banlisty Legacy a EDH zacali priblizovat.
Druid podle me mirove pouziti nema, kdo ho hraje, chce hrat kombo. Uprimne mi neni jasne, proc tak hrozne pozadujes, aby standardy Vintage se vztahovaly i na EDH, ale to je tvoje vec a ja ti tvuj nazor neberu, ani nepotrebuju, abys se mnou souhlasil, ze retardovana komba tohoto typu do EDH nepatri.
Ja kazdopadne nemam sebemensi zajem vyhravat timto zpusobem a pokud by tento muj nazor zustal osamocen, tak se pripadne budu vyhybat turnajum, ale tim to konci. Zadna traga. Myslim, ze neni treba se o tom dal handrkovat.
Ale vůbec to není zvláštní, proti LD jsem neměl šanci absolutně na nic, opakuji ABSOLUTNĚ NA NIC, proti Hanysovu decku jsem měl cca 10 kol s tím něco udělat, pokud by mi aspoň trochu chodily landy. Ale tenhle rozdíl asi prostě nechceš pochopit.
Ja ten tvuj dvoji metr chapu velmi dobre - stoji na dukazu prikladem, podle toho, co se stalo TOBE, bez ohledu na to, co se stalo jinym. Ja videl a hral hry, kde hrac nemel sanci na nic, protoze 1) prisel o zeme a nemohl nic hrat a 2) kombo se roztocilo tak rychle (3.-6. kolo), ze prohral a nemohl nic hrat. V obou pripadech mohla prijit odpoved (diskard, Land tax, neco, co rozbije kombo), ale neprisla a to se podepsalo na celkovem vysledku tech baliku.
Opet, pro me jsou ty situace podobne, protoze jeden z hracu se proste nedostal do hry. Pokud to z nejakeho duvodu vidis jinak, a jedna situace ti osobne vadi a druha ne, pak ti to neberu, protoze neargumentuju proti pocitum, ale proti realite toho, jak oba typy baliku funguji.
Dovoluji namítnout, že tu agresi naopak vyvolávají někteří jedinci, alespoň po posledních dvou turnajích, jichž jsem byl svědkem. Řekněme, že já jsem akorát měl tu drzost tato prohlášení nazvat pravým jménem. Nic víc, nic míň.
Nikoliv, ty tvrdis, ze si myslis, ze agresi vyvolava nekdo jiny. Takove trzeni by chtelo necim podlozit. Napriklad tim, ze budes konkretni a nebudes nam tu mlzit a neurcite nalepkovat.
Jistě, kdežto když zabanuji veškeré zajímavé karty typu Survival, tak to ty lidi přitáhne, no jasně, chápu, LOL.
Tomuto se rika non sequitur.
Komba byla vždy součásti Magicu, nechápu proč by neměla být i součástí EDH. Nejlepší statistiky by podal sám Hanys, ale co jsem viděl sám, neměl jsem pocit, že ve čtvrtém kole by bývali jeho soupeři běžně dead.
Generalizujes na vsechna komba a nechapes. Protoze pro tebe neni mezi EDH a Vintage velky rozdil, prinejmensim v tom, ze nevybirave strategie jsou v obou formatech v poradku. To uz vime. Ja s tim nesouhlasim (jak uz jsem vysvetloval) a sve baliky rozhodne nebudu stavet, abych vyhraval kombem. A to je cely.
BTW: čistě hypoteticky, až příští turnaj vyhraje combo Stuffy Doll + Guilty Conscience, tak se bude dít co? Je to jen dvoukaretní, do pětibarvy snad ještě snažší než to Hanysovo současné.
Ciste teoreticky; bude se dit debata - asi ne nepodobna teto...
Co tím naznačuješ? V sobotu jsem měl 3-2, v neděli 2-3. V celém své postu jsem zdůrazňoval, že jsem minule ani nehrál Urila a teď že mi vůbec prohra s kombem nedělala problémy. Tak si prosím dej zpátečku, než začneš podsouvat takovéhle zcestnosti, protože jinak bych mohl začít podsouvat já tobě, že ti jde jen o to, abys příště neměl v Hanysovi konkurenci, což dělat nechci.
Tvuj osobni vysledek je pro potreby teto debaty samozrejme zcela nepodstatny, stejne jako tve pocity ohledne hrani s kombem. Vychazim pouze z toho, ze halasne brojis proti navrhovanym zmenam a ze jses hlasitym zastancem retardovanych nekonecnych komb v EDH. Z toho evidentne plyne tva afinita k Vintage a tve pojeti EDH jako Vintage. Takze ti nepodsouvam vubec nic. Podle me by tvuj pristup k turnajum v EDH vedl k tomu, ze na turnajich casem zacnou prevazovat evidentne nejsilnejsi strategie, tedy komba, hledaci generalove a LD, napriklad. Tobe by se to asi libilo, ale ja se neceho takoveho ucastnit nebudu, protoze kdybych chtel, tak bych hral rovnou Vintage. A to je cely
Zdůrazňuješ, že EDH má být fun a pohodička, souhlasím. Podívej se na to z téhle strany - pokud někdo vyhraje turnaj a vzápětí slyší, že jeho deck je prohlášen za příliš silný a pokud ještě fakt vyhraje i příště, tak se s tím něco udělá ----> tak to má být jako jaký duch EDH?
Ne, nema. A neni mi jasne, jaks na to prisel.
Já v tom vidím jen pěknou aroganci, ve které dostává dotyčný jasně najevo, že o tenhle deck na příštím turnaji nikdo nestojí --- je to jen můj osobní názor, doufám, že mám na něj v diskuzi právo. Co má pak motivovat lidi k tomu, aby si stavěli decky, když jim předem chceš dávat najevo "pokud si postavíte něco silného, počítejte s tím, že více než dva turnaje si s tím nezahrajete"?
To jsou uplne mimozni a zgeneralizovane zavery. Myslim, ze jsem za sebe dostatecne vysvetlil, co povazuju za degenerativni prvky v EDH a pro tve pohodli to zopakuju:
* ciste kombo decky (tzn. nepotrebuje generala a zabiji vyhradne kombem)
* hledaci generalove
* s vyhradou take agresivni LD
Podle meho nazoru, pokud nikdo nebude sledovat, jak se vyviji skladba baliku a strategie, ktere vyhravaji na turnajich, skonci EDH jako Vintage 2.0. To je pro me neprijatelne z jasneho duvodu - EDH hraje mnohem vic lidi nez Vintage a EDH stoji na jinych zakladech. Ovsem pokud se ukaze, ze pro velkou cast hracu EDH jsou komba z Vintage, hledaci generalove a boreni zemi ohromna zabava, tak jsem pripraven ustoupit stranou a hrat jen v hospode se "slabymi" decky.
It's not getting what you want, it's wanting what you've got.