jalu píše:Pár poznámek ke kombo zákazům z článku...
1. zakázat Hermit Druida je IMHO o ničem, pokud se nepletu, tak primárně potvory chodily do hrobu přes Buried Alive, následované nějakou reanimací.
2. úplně mi uniká co se míní pod "omezením nekonečných komb na jedno použití v jednom kole" duelu...
3. "přiblížit banlist duelů EDH k banlistu Legacy a zbavit se všech karet, o kterých se již dlouho ví, že nemají se zaměřením EDH mnoho společného" ... dobrá, ptám se tedy co je vlastně zaměření EDH? Vzít si z domu pytlík sračiček a být na turnaji ochráněn před silnými kartami, abych si dobře zahrál? Tak nevím nevím, k Magicu jsem se po přestávce vrátil právě proto, že mě tenhle formát zaujal právě tím, že má blízko k Vintage a můžu si zase zahrát staré dobré kousky. Sterilní Legacy mě bavit nebude. Teď se uvažuje o zabanování Survivalu, příště půjde co? Jitte nebo Stoneforge Mystic, který ho může najít???
S Hanysovým deckem jsem prohrál a neměl jsem s tím nejmenší problém, v obou hrách kombo nakopával dost pozdě, ten 1st turn kill je čistě teoretický. Osobně bych si ještě někdy dal rád odvetu, kdy mi aspoň trošku budou chodit země.
Pokud někdo prohraje s TŘÍKARETNÍM kombem a má s tím problémy, měl by hledat chybu především ve svém sajdu (Faerie Macabre, Jester's Cap...) a nebo změnit strategii pro lepší matchup, jak to tak na jiných formátech bývá běžné.
Pokud má být smyslem EDH fun, tak bych spíše chápal meditace nad land-destrukcí... Přátelé, dát v jednom útoku haste Skithiryxem devět poisonů (via Nightmare Lash) a prohrát na následující Devastating Dreamsy za šest, tak osobně tomuto já říkám NOT FUN !!! NOT FUN !!! NOT FUN !!!
A jinak... lokální modifikace pravidel se mi nelíbí a vyhrožování typu "vyhrál jsi dva turnaje, budeme s tím muset něco udělat" už vůbec ne. Proč prostě nepřevzít oficiální pravidla z http://mtgcommander.net/rules.php a nedělat žádné lokální úpravy? Třeba jsem v menšině, ale mně osobně tyto úpravy nesedí, je v tom pak chaos, kdy můžu hrát Sol Ring a kdy ne.
Už s výroky po předešlém multiplayeru typu "Uril je moc silný, uvidíme co příště, pokud zase vyhraje, zabanujeme ho" jsem měl problémy, i když jsem jej nehrál. Tento přístup není IMHO ani demokratický, ani společenský (nemá to náhodou být další atribut EDH??). To aby se jeden opravdu bál postavit silný deck, který nedejbože vyhraje. No snad zdravý rozum zvítězí a i old school fandové Highlanderu Typu 1 si i nadále přijdou v EDH na své.
Kacer-Donald píše:Pro vyváženost 1v1 je důležité, aby měly aggro, controll a combo decky stejné podmínky. Ve hře na 40 životů se nám kombo směje do ksichtu . . .
Ad Land destrukce: co je na ní tak silného? Stačí zahrát rampant growth/cultivate a problém je vyřešen. Aspoň si budou muset espery dávat bacha na manu. Stejnak se jich tady umístilo až moc ... Proti takovému balíku většinou stačí procpat jednu lepší potvoru a je konec, landdestrukce ostatním zabíjením moc neoplývá.
2. Hanysovo kombo: Zajímalo by mě, jak jde rozjet v prvním nebo druhém kole. Na obranu stačí jakékoli instantní zabíjení na kiki-jiki nebo relic or progenitus/tormods crypt/ scrabbling claws. Nepřijde mi to zas tak silné, spíš tady hrál roli moment překvapení a Hanysovi zkušenosti . .. Banovat něco z toho je blbina
"Pokud by situace zdegenerovala do stavu, kdy by evidentne nejsilnejsi strategie (tj. komba, hledaci generalove a mozna LD) prevazili proste proto, ze maji zrejmou komparativni vyhodu oproti jinym balikum, a mnohem snadneji vyhravaji, pak by to pravdepodobne znamenalo odliv hracu, kteri o takovyto styl hrani nemaji zajem. "
Co takhle zkusit french banlist a pravidla ??? Ti podle nich hrajou EDH od roku 2009 a funguje jim to skvěle. (jen pro duely) Hlavně těch 30 životů kombům moc neprospívá
Situace zdegeneruje jen když s tím nebudete nic dělat. . .
Fun hraní a turnaje: NIKDO nebude na turnaji hrát stejný balík, který by si vzal do hospody . . . Turnaje jsou zkrátka turnaje a je třeba mít trochu ostřejší lokty . . . Ono taky neškodí, dát si do sajdu pár odpovědí na profláknutý komba.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků