Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Články o EDH, zprávy a diskuze o úspěších a neúspěších při hraní EDH a reportáže z turnajů

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod Charmer » 09 čer 2011, 12:31

Kacer-Donald píše:Zábava:
"Proc se potom vubec otravovat s nejakym EDH, kdyz smyslem organizovaneho hrani ma byt totez, co na Legacy? Z povinnosti se nechat vybouchavat kombama a landodestrukci? To bych sel radsi na povestny parek..."

Jenom chci připomenout, že na minulém turnaji byla z 18-ti balíčků 1 landdestrukce, která nic neuhrála a 0 komb. Podle mě se to vyvíjí celkem slibně.


Jenom chci pripomenout, ze jsem se nebavil s odkazem na prave probehly turnaj, ale v obecnem kontextu v reakci na Cohenovo tvrzeni, ze turnaje nejsou na zabavu a ty reci kolem toho.

Ja kazdopadne kvituju, pokud libovolny hrac EDH stavi svuj balik ohleduplne a nesnazi se svou strategii vsechny okolo nastvat a znechutit jim odpoledne a timto dekuji vsem, kteri turnaje EDH berou s touto autocenzurou.

Pravidla: podle mě by bylo nejjednudoší převzít pro duely french banlist. V současnosti vypadá takto:

[...]

Ancestral Recall
Black Lotus
Channel
Crucible of Worlds
Gifts Ungiven
Intuition
Karakas
Mana Crypt
Mind Twist
Mindslaver
Mox Emerald
Mox Jet
Mox Pearl
Mox Ruby
Mox Sapphire
Necropotence
Painter's Servant
Protean Hulk
Sensei's Divining Top
Serra Ascendant
Sol Ring
Staff of Domination
Sundering Titan
Time Walk
Time Vault
Tinker
Upheaval
Yawgmoth's Bargain

zdroj: http://forums.mtgsalvation.com/showthread.php?t=233155

Hraje podle něj čím dál víc lidí na mws, a je navržen na 1v1 hru s 30-ti životy. Stejně tak se podle toho hrají mws EDH turnaje. My už podle něj v podstatě hrajem, jediný rozdíl je banovaný mind twist, mindslaver a sundering titan.
Neříkám, že ho máme převzít hned a se vším, ale určitě bych ho vzal jako prvotní zdroj inspirace pro duely, tak jako máme pro multiplayer oficiální EDH web http://www.dragonhighlander.net/rules.php


Objevujes kolo... Presto nejsme ovce, abysme museli prebirat ban Serra Ascendanta, kdyz na nej mame obecne pravidlo.

Time warp a cíle pro multiplayer:
Link na ty cíle jsem nenašel, vím jen, že jsem na to během surfování narazil a přišlo mi to jako ideální Time warp problému. - 2 extra kola: OK ale za každé další mínus bod.


Osobne bych do cilu zanasel co nejmin zmatku. Zaporne cile by nektere motivovaly, aby si spocitali, kolik potrebuji kol, aby stejne vyryzovali ze stolu maximum. Kdyz se body zas nastavi tak, aby to neslo, vubec se nevyplati Time Warpy hrat, coz je skryty ekvivalent banu, ktery ale neni na miste.

Jednoduche a primocare pravidlo, ze nelze brat extra kolo v extra kole umozni cile zachovat, nebude treba nove pridavat, time warpy budou stale silne, ale bude uz mozne hrat kolem nich, coz povazuju za zadouci upravu.

zlemur píše:Sfinga/ Sorin - to, ze se na ne vyhrava hra, jeste neznamena, ze by se kvuli nim meli menit pravidla.


Tohle muzes rict o kazde zakazane/pravidly upravene karte :) Spravny kontext zde je, ze hrajes Esper a chces vyhravat na sfingu.

1) jedna se pouze o dve karty


No a? V pripade life karet se jedna jen o 5.

2) to ze je Sfinga pouze v Esperu a Sorin za 3 cerne z nich nedela opravdu nic, co by chtel hrat kazdy


No a? Rune-Tail nebo Test of Endurance jsou v podstate uplne irelevantni, coz z nich ale nedela zadne vyjimky z pravidla. Stejne tak Channel, Tinker nebo Bargain rovnez nejsou karty, co by chtel hrat kazdy...

3) Kazde ,,nove,, pravidlo navic dela hru cim dal slozitejsi a snazil bych se mu vyhnout velkym obloukem


Pokud je pravidlo dostatecne jednoduche a intuitivni, a soucasne prinasi ferovejsi podminky pro vsechny, tak by nemelo byt okamzite smeteno takovouto vagni, s prominutim, vymluvou.

V tomto pripade se navic jedna de facto o doplneni uz existujiciho pravidla o sledovani celkoveho poctu zivotu, protoze na dve karty (a nepochybne budou dalsi, nemluve of Form of the Dragon) se proste zapomnelo...

4) Narozdil od ostatnich karet, na kterych jsme pocet zivotu upravili se opravdu jedna o jine pravidlo - je rozdil mezi Life total (Sera Ascendant) a Life set (Sorin).


Nesmysl. Life set prece nastavuje Life total :) Zadna z karet, o kterych se tu bavime, nebyla zamyslena pro hru, kde se zacina na 40 zivotech, na tom se doufam shodnem. Z toho plyne, ze kdo chce vyuzivat takove karty mimo jejich zamysleny ramec, chce mit nefer vyhodu proti ostatnim. Myslim, ze to je celkem zrejme. Quietus Spike rika pulka zivotu a pulka je proste pulka, tam neni zadny problem.

Mind Twist - jedna z mala karet ke ktere se priklanim k banu - a to hlavne kvuli tomu, ze splnuje vetsinu predpokladu pro zakazani, tak dalsi plus je, ze by nemel snad nikomu chybet. (pr. Survival je sice strasne silny ale hrat ho je prece jenom zabava - co je zabavne na Twistu me fakt nenapada)


Vypada to, ze Twist to ma pro duely spocitany :)

Omezeni nekonecnych komb v MP- (time warp a a spol) prijde me lehce silene omezovat komba, aby nenicily nase VLASTNI pravidla. Udelali jsme goaly, aby hra byla o neco zabavnejsi a zjevne doslo k opomenuti tehle drobne casti. Ale rozhodne si nemyslim, ze je spravnou cestou dal upravovat zakladni pravidla magicu ci wordingy karet.


Osekat Time Warpy neni motivovano snahou zachovat za kazdou cenu cile, aspon ne z me strany. Proste tu mame situaci, kdy tyhle komba nemuzou spolu s cily existovat najednou. Pokud se priklonime k tomu, ze je zadouci, aby lidi v MP nicili ostatni tak, ze budou hrat sami, tak bude proste nutne zrusit cile...

Pravidlo navrzene vyse je velmi primocare, umozni zachovat cile, omezit Time Warpy, ale pritom je nevypnout uplne a v dusledku by poskodilo jen ty nejsobectejsi z nas... Mne to prijde fer, tobe to prijde nefer?

Zaverem sveho referatu bych chtel podotknout, ze pokud si nekdo da praci a opravdu se bude svemu Generalovi venovat, hrat s nim, ucit se - a nezanevre na nej. Tak si myslim, ze casem bude schopny se postavit jako rovnoceny souper vetsine jinych decku... takhle si predsatvuji ten povestny Spirit of EDH :-)


Cool 8-)

Jacomo píše:No vidis a me se nechce si stavet jiny balicek na turnaj nez jaky hraji v hospode. Jakozto non-DCI bych bral EDH turnaje opravdu jako fun-competetive. Samozrejme by nebylo treba nic banovat, kdyby se proste nehrali "svinarny".


Docela presne, taky bych chtel mit deck vhodny do hospody na duely, MP, i na turnaje. Sideboard muze pokryt potrebny rozdil mezi turnajem a casualem, ale mit 3 varianty, jen abych vytriskal par extra bodu, to je non-EDH, jak to jen jde.

Samozrejme i tak plati, ze nekteri generalove jsou lepsi na duely a jini na multak.

jalu píše:Kde bereš prosím tě neustále tu arogantní drzost pořád si uzurpovat právo na to dělat soudce bla bla bla


Pokud beres svobodu slova a nazoru za "drzost" neco is "uzurpovat", zajdi prosim za svym lekarem ;)

Dvoukaretní komba ti dělají problém a land destrukce pořád ne? Naposledy ve třetí hře jednoho kola jsem se dostal na 3 země jen na začátku, pak to bylo samé 2 země pic, země pic, země pic, země pic, země pic, konec. Tohleto ti zábavné přijde...


Jsem smiren s tim, ze se budu muset v jistych vecech opakovat, takze jdem na to: ja jsem obecne proti jakekoliv strategii, ktera proste zabrani souperi velmi rychle a/nebo efektivne cokoliv hrat. Sem patri treba Mind Twist, rychly Strip Mine, samozrejme strategicka LD, kontaminace a podobne efekty, nekonecna komba vcetne Time Warpu, hledaci generalove a nove bych pridal jeste Gaddocka. Ke kazdemu nazoru, ktery obhajuje nekterou z techto strategii, se stavim stejne, a to negativne.

Konkretne v pripade strategicke LD jsem ovsem jeste neprisel na nejake elegantni, primocare a jednoduche pravidlo, ktere by ji nejak osekalo, ale pritom nebranilo lidem hrat kvalitni odpovedi na neprijemne zeme.

Vlastne me napadlo jedno prave ted - zakladni zeme jsou necilitelne a neznicitelne, nebo mozna jen neznicitelne... Ale uz ted slysim tu hradbu odporu... takze nepanikarte, to je proste napad :)

Proti strategicke LD v EDH proste nechci hrat ani v hospode ani na zadnem turnaji, takze pokud nekoho napadne neco lepsiho nebo se mu snad libi muj napad, nenechavejte si to pro sebe :) dik
It's not getting what you want, it's wanting what you've got.
Uživatelský avatar
Charmer
Site Admin
 
Příspěvky: 80
Registrován: 21 bře 2010, 21:50

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod jalu » 09 čer 2011, 20:58

Charmer píše:
jalu píše:Kde bereš prosím tě neustále tu arogantní drzost pořád si uzurpovat právo na to dělat soudce bla bla bla


Pokud beres svobodu slova a nazoru za "drzost" neco is "uzurpovat", zajdi prosim za svym lekarem ;)


Asi už jsi někdy slyšel o tom, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. Takže si laskavě uvědom, že jsi to TY, kdo tady soustavně přestupuje hranici, kdo soustavně podsouvá, že ten, kdo jde na turnaj s cílem ho vyhrát je jen obyčejný amorální hnůj, který je proti tomu správnému EDH spiritu, či ten, kdo si dá do decku Kontaminaci je úchyl a tak podobně. A nesnaž se mě chytat za slovíčka, všichni tady víme, že přesně tohleto děláš. Jediný, kdo se tady na fóru snaží konstruktivně něco řešit a o něčem debatovat je Kačer, z jeho postů je vždy vidět, že mu jde o věc, o princip, na rozdíl od tebe, který se snaží udělat z toho druhého jen hajzla nebo blbečka, pokud zrovinka nesdílí tvůj názor. [Omlouvám se ostatním, jsou ale chvíle, kdy je potřeba pojmenovat věci pravým jménem.]

Charmer píše:
jalu píše:Dvoukaretní komba ti dělají problém a land destrukce pořád ne? Naposledy ve třetí hře jednoho kola jsem se dostal na 3 země jen na začátku, pak to bylo samé 2 země pic, země pic, země pic, země pic, země pic, konec. Tohleto ti zábavné přijde...


Jsem smiren s tim, ze se budu muset v jistych vecech opakovat, takze jdem na to: ja jsem obecne proti jakekoliv strategii, ktera proste zabrani souperi velmi rychle a/nebo efektivne cokoliv hrat. Sem patri treba Mind Twist, rychly Strip Mine, samozrejme strategicka LD, kontaminace a podobne efekty, nekonecna komba vcetne Time Warpu, hledaci generalove a nove bych pridal jeste Gaddocka. Ke kazdemu nazoru, ktery obhajuje nekterou z techto strategii, se stavim stejne, a to negativne.

Konkretne v pripade strategicke LD jsem ovsem jeste neprisel na nejake elegantni, primocare a jednoduche pravidlo, ktere by ji nejak osekalo, ale pritom nebranilo lidem hrat kvalitni odpovedi na neprijemne zeme.

Vlastne me napadlo jedno prave ted - zakladni zeme jsou necilitelne a neznicitelne, nebo mozna jen neznicitelne... Ale uz ted slysim tu hradbu odporu... takze nepanikarte, to je proste napad :)

Proti strategicke LD v EDH proste nechci hrat ani v hospode ani na zadnem turnaji, takze pokud nekoho napadne neco lepsiho nebo se mu snad libi muj napad, nenechavejte si to pro sebe :) dik


Řešení je naprosto easy, je podivné, že zrovinka tebe jako dvorního banovače to ještě nenapadlo... prostě zabanovat Radhu jako generála, nikomu chybět nebude.
jalu
 
Příspěvky: 23
Registrován: 04 dub 2011, 21:40

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod Charmer » 09 čer 2011, 22:24

jalu píše:Asi už jsi někdy slyšel o tom, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. Takže si laskavě uvědom, že jsi to TY, kdo tady soustavně přestupuje hranici, kdo soustavně podsouvá, že ten, kdo jde na turnaj s cílem ho vyhrát je jen obyčejný amorální hnůj, který je proti tomu správnému EDH spiritu, či ten, kdo si dá do decku Kontaminaci je úchyl a tak podobně. A nesnaž se mě chytat za slovíčka, všichni tady víme, že přesně tohleto děláš. Jediný, kdo se tady na fóru snaží konstruktivně něco řešit a o něčem debatovat je Kačer, z jeho postů je vždy vidět, že mu jde o věc, o princip, na rozdíl od tebe, který se snaží udělat z toho druhého jen hajzla nebo blbečka, pokud zrovinka nesdílí tvůj názor. [Omlouvám se ostatním, jsou ale chvíle, kdy je potřeba pojmenovat věci pravým jménem.]


Kacere, mas fandu! :) A pokud je Kacer jediny, tak ty, jalu, patris podle svych vlastnich soudu mezi ty nekonstruktivni. zajimalo by me, co si o tom mysli ti ostatni "nekonstruktivni" tady na foru...

Ale vazne, nejsme tu kvuli tvym prestrelenym ublizenym komentarum a cernobilym moralnim odsudkum. Ja prosazuju svou predstavu o EDH a ty tu opakovane obhajujes karty a komba, ktere bych se ja a mnoho tech, se kterymi hravam, stydelo vzit na hospodske hrani. A ja ti to neberu a ani ti neberu, ze chces v EDH turnajich vyhravat prostrednictvim karet jako je Contamination a pak se tim chlubit na foru. Ani ti neberu, ze na druhou stranu chces zakazovat generala, ktery umi pouze vyrabet manu, protoze ho nekdo _muze_ zneuzit na vyrobeni strategicke LD. Neberu ti zadny tvuj nazor, ovsem

George Orwell píše:if liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.


Tato perzonalizovana diskuze nebude pokracovat. Pokud si budes i nadale vsechno brat osobne a urazet se jako male dite, zacnu te brat jako male dite... Takze k veci prosim.

Řešení je naprosto easy, je podivné, že zrovinka tebe jako dvorního banovače to ještě nenapadlo... prostě zabanovat Radhu jako generála, nikomu chybět nebude.


No ze me to blba nenapadlo hned... :roll: Jeste musime vysvetlit napr. Jurovi Zieglorovi (ktery hral Radhu na rampu, ne na LD), ze si musi najit jineho generala, protoze jalu prohral s balikem, ktery zrovinka zneuzil chudinku Radhu na strategicke LD. To dava smysl... hned, jak to podpori i zbyvajici diskutujici. Mozna jsem jediny, kdo by umel podobne hnusny deck postavit kolem Rosheen nebo Sunastian Falconera :shock:.
It's not getting what you want, it's wanting what you've got.
Uživatelský avatar
Charmer
Site Admin
 
Příspěvky: 80
Registrován: 21 bře 2010, 21:50

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod jalu » 10 čer 2011, 21:38

Charmer píše:
jalu píše:Asi už jsi někdy slyšel o tom, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. Takže si laskavě uvědom, že jsi to TY, kdo tady soustavně přestupuje hranici, kdo soustavně podsouvá, že ten, kdo jde na turnaj s cílem ho vyhrát je jen obyčejný amorální hnůj, který je proti tomu správnému EDH spiritu, či ten, kdo si dá do decku Kontaminaci je úchyl a tak podobně. A nesnaž se mě chytat za slovíčka, všichni tady víme, že přesně tohleto děláš. Jediný, kdo se tady na fóru snaží konstruktivně něco řešit a o něčem debatovat je Kačer, z jeho postů je vždy vidět, že mu jde o věc, o princip, na rozdíl od tebe, který se snaží udělat z toho druhého jen hajzla nebo blbečka, pokud zrovinka nesdílí tvůj názor. [Omlouvám se ostatním, jsou ale chvíle, kdy je potřeba pojmenovat věci pravým jménem.]


Kacere, mas fandu! :) A pokud je Kacer jediny, tak ty, jalu, patris podle svych vlastnich soudu mezi ty nekonstruktivni. zajimalo by me, co si o tom mysli ti ostatni "nekonstruktivni" tady na foru...

Ale vazne, nejsme tu kvuli tvym prestrelenym ublizenym komentarum a cernobilym moralnim odsudkum. Ja prosazuju svou predstavu o EDH a ty tu opakovane obhajujes karty a komba, ktere bych se ja a mnoho tech, se kterymi hravam, stydelo vzit na hospodske hrani. A ja ti to neberu a ani ti neberu, ze chces v EDH turnajich vyhravat prostrednictvim karet jako je Contamination a pak se tim chlubit na foru. Ani ti neberu, ze na druhou stranu chces zakazovat generala, ktery umi pouze vyrabet manu, protoze ho nekdo _muze_ zneuzit na vyrobeni strategicke LD. Neberu ti zadny tvuj nazor, ovsem

George Orwell píše:if liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.


Tato perzonalizovana diskuze nebude pokracovat. Pokud si budes i nadale vsechno brat osobne a urazet se jako male dite, zacnu te brat jako male dite... Takze k veci prosim.

Řešení je naprosto easy, je podivné, že zrovinka tebe jako dvorního banovače to ještě nenapadlo... prostě zabanovat Radhu jako generála, nikomu chybět nebude.


No ze me to blba nenapadlo hned... :roll: Jeste musime vysvetlit napr. Jurovi Zieglorovi (ktery hral Radhu na rampu, ne na LD), ze si musi najit jineho generala, protoze jalu prohral s balikem, ktery zrovinka zneuzil chudinku Radhu na strategicke LD. To dava smysl... hned, jak to podpori i zbyvajici diskutujici. Mozna jsem jediny, kdo by umel podobne hnusny deck postavit kolem Rosheen nebo Sunastian Falconera :shock:.


Chceš psát k věci a reaguješ jako ubožák, opětovně dalšími osobními invektivami. Věcná diskuze s tebou nemá smysl nejen když s tebou člověk nesouhlasí, ale od určité úrovně ani když souhlasí... Sám moc dobře víš, že všechny LD, co se na všech turnajích objevily (tuším 3), byly právě s Radhou. Sám moc dobře víš, že ani Rosheen ani Sunastian Falconer nezapadají do tempo strategie, kterou LD potřebuje. Jsou prostě pomalí, ale to se ti nehodí do krámu prosazování tvých představ o EDH, které jsou pochopitelně ty jedině správné, takže mě opět zase nezesměšňuješ, viz "si musi najit jineho generala, protoze jalu prohral s balikem, ktery zrovinka zneuzil chudinku Radhu na strategicke LD".

A nebo to opravdu nevíš, tak ti to pro jistotu vysvětlím... pokud hráč s Radhou vyhraje hod kostkou, tak ten druhý si s určitým typem balíčků obsahujících navíc ty správné EDH spirit karty (od 5 man více), prostě ani jednu za celou hru na tuti nesešle. Pokud Radha nezačíná, tak je šance o malinko lepší, pokud ovšem v druhém kolem nechytne Boomem... tak ti ničím tuhle zemi a svoji cílím fetchku, v reakci fetchku odpálím... jo, to člověk hned loká EDH spirit plnými doušky. Rosheen ani Sunastian Falconer tak zabijáčtí nejsou, člověk dostane šanci s tím něco udělat, s Radhou nikoliv.

Jo a ad "Ani ti neberu, ze na druhou stranu chces zakazovat generala, ktery umi pouze vyrabet manu" bych uvedl jen tři slova... Rofellos, Llanowar Emissary.

Je vcelku zvláštní, že máš problém banovat generála Jurovi Zieglorovi, ale se Skithiryxem by ses nepáral ani chvilinku. Nebo aspoň zvedl poisony. A to i přesto, že je evidentní a nabíledni, že Skithiryx broken není ani náhodou, kdežto Radha už pár lidí na proběhlých turnajích dost nasr*, protože prostě NEDOSTALI ŠANCI SI ZAHRÁT. Přijdou mi směšné některé zdejší debaty o tom, jestli nahodilá Strip Mine kazí nebo nekazí duch EDH, ale Radha je přitom OK.

Ad Kačer - ano, stojím si za tím, co jsem napsal, je jediný, který opakovaně přispíval do diskuzí u všech turnajů, prezentoval svoje názory konzistentně, logicky a se snahou o objektivitu. Navíc tak, aniž by měl potřebu o někom vytvářet morální soudy či se o něj nějak jinak otírat. Pokud jsem přehlédl někoho dalšího, tak řekni, rád se dotyčnému omluvím a uvedu ho též, mám ale dojem, že druzí se do debat zapojovali jen občas.
jalu
 
Příspěvky: 23
Registrován: 04 dub 2011, 21:40

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod Charmer » 11 čer 2011, 22:50

jalu píše:Chceš psát k věci a reaguješ jako ubožák, opětovně dalšími osobními invektivami. Věcná diskuze s tebou nemá smysl nejen když s tebou člověk nesouhlasí, ale od určité úrovně ani když souhlasí... Sám moc dobře víš, že všechny LD, co se na všech turnajích objevily (tuším 3), byly právě s Radhou. Sám moc dobře víš, že ani Rosheen ani Sunastian Falconer nezapadají do tempo strategie, kterou LD potřebuje. Jsou prostě pomalí, ale to se ti nehodí do krámu prosazování tvých představ o EDH, které jsou pochopitelně ty jedině správné, takže mě opět zase nezesměšňuješ, viz "si musi najit jineho generala, protoze jalu prohral s balikem, ktery zrovinka zneuzil chudinku Radhu na strategicke LD".


Radha je aktualne pouze nejpohodlnejsi pro LD, ale to nic nemeni na tom, ze ne kazda Radha EDH bude nebo je LD. Zakaz Radhy je typicke leceni priznaku misto leceni nemoci. Pokud by nekdo i po zakazu chtel borit zeme ve velkem, tak ma spoustu moznosti a nemusi zdaleka hrat jen RG, ale i RWU, RB, BG, monoG nebo RWG. Dodal bych, ze to "sam moc dobre vis", ale vubec si tim nejsem jist :)

Navic i kdyz z jakehokoliv duvodu nepolozim Radhu ve druhem kole, stejne budu schopen v LD baliku nicit zeme od druheho kola nekolik kol po sobe, pokud to zrovna nedojde blbe. Kazdopadne predpoklad, ze turnajova LD v EDH je navazana na Radhu, je imho nesmysl.

Jo a ad "Ani ti neberu, ze na druhou stranu chces zakazovat generala, ktery umi pouze vyrabet manu" bych uvedl jen tři slova... Rofellos, Llanowar Emissary.


Off topic. Rofellos nebo Azusa umi rampit do 10 man ve 4.kole.

Je vcelku zvláštní, že máš problém banovat generála Jurovi Zieglorovi, ale se Skithiryxem by ses nepáral ani chvilinku. Nebo aspoň zvedl poisony. A to i přesto, že je evidentní a nabíledni, že Skithiryx broken není ani náhodou, kdežto Radha už pár lidí na proběhlých turnajích dost nasr*, protože prostě NEDOSTALI ŠANCI SI ZAHRÁT. Přijdou mi směšné některé zdejší debaty o tom, jestli nahodilá Strip Mine kazí nebo nekazí duch EDH, ale Radha je přitom OK.


Ti, co se nedostali do hry, se do ni nedostali, protoze souper hral cilenou LD, ne protoze jeho generalkou byla Radha. Rekl bych, ze to je "evidentní a nabíledni".
It's not getting what you want, it's wanting what you've got.
Uživatelský avatar
Charmer
Site Admin
 
Příspěvky: 80
Registrován: 21 bře 2010, 21:50

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod Kacer-Donald » 12 čer 2011, 13:25

Jen bych chtěl shrnout kam jsme se posunuli: Duely - nastavení 30ti životů jako default v rámci podpoření aggro a midrange balíků a omezení kontrollů, skithyryxe a komb. Bany - mind twist pro duely Doufám, že tyto změny jsou vítané pro všechny a budou aplikovány ještě před turnajem v Miroslavi. Dramatičtější změny bych zatím nezaváděl, turnaj nám ukáže hodně. Taky by bylo fajn, kdyby se k tomu vyjádřil Zelenáč jak to vidí on.

ad: ničení landů - Radha za to nemůže, je to fakt jen o tom, kdo si jak postaví deck. Na posledním turnaji se LD umístilo v dolní polovině startovního pole a myslím, že těchto balíků bude spíš ubývat, než abysme se tím museli podrobněji zabývat.
Kacer-Donald
 
Příspěvky: 29
Registrován: 05 dub 2011, 10:09

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod Charmer » 12 čer 2011, 17:03

Jen to tak, maximalni prunik ma pro duely 30 zivotu a Mind Twist ven. Je to potvrzeno a bude to aplikovano poprve v Miroslavi za tyden.
It's not getting what you want, it's wanting what you've got.
Uživatelský avatar
Charmer
Site Admin
 
Příspěvky: 80
Registrován: 21 bře 2010, 21:50

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod jalu » 13 čer 2011, 22:43

Charmer píše:
jalu píše:Chceš psát k věci a reaguješ jako ubožák, opětovně dalšími osobními invektivami. Věcná diskuze s tebou nemá smysl nejen když s tebou člověk nesouhlasí, ale od určité úrovně ani když souhlasí... Sám moc dobře víš, že všechny LD, co se na všech turnajích objevily (tuším 3), byly právě s Radhou. Sám moc dobře víš, že ani Rosheen ani Sunastian Falconer nezapadají do tempo strategie, kterou LD potřebuje. Jsou prostě pomalí, ale to se ti nehodí do krámu prosazování tvých představ o EDH, které jsou pochopitelně ty jedině správné, takže mě opět zase nezesměšňuješ, viz "si musi najit jineho generala, protoze jalu prohral s balikem, ktery zrovinka zneuzil chudinku Radhu na strategicke LD".


Radha je aktualne pouze nejpohodlnejsi pro LD, ale to nic nemeni na tom, ze ne kazda Radha EDH bude nebo je LD. Zakaz Radhy je typicke leceni priznaku misto leceni nemoci. Pokud by nekdo i po zakazu chtel borit zeme ve velkem, tak ma spoustu moznosti a nemusi zdaleka hrat jen RG, ale i RWU, RB, BG, monoG nebo RWG. Dodal bych, ze to "sam moc dobre vis", ale vubec si tim nejsem jist :)


Nevím to, pouč mě, který generál dává LD _jistotu_, že v druhém kole dá deck potřebnou manovou akceleraci jako Radha v každé hře?? Jistě, ten poslední Omnath bořil země tak celkem dost, ale dalo se to celkem v klidu ustát. U tohohle boření zemí to bylo skutečně o tom, jak to dojde, což je vcelku fér, s tím problém není, protože taková strategie dává možnost, aby si ten druhý zahrál taky.

Charmer píše:Kazdopadne predpoklad, ze turnajova LD v EDH je navazana na Radhu, je imho nesmysl.


No a IMHO to nesmysl není. Na prvním turnaji byla Radha 5., teď 9., IMHO proto, že Leoš ji měl prostě postavenu o něco lépe. Souhlasím s tím, že pravděpodobně to není deck na výhru v turnaji, to ale že na každém turnaji po*ere turnaj několika lidem tak, že je prostě nepustí do hry, by mělo stačit na její ban. Tohle IMHO nemá v EDH co dělat. Alespoň v mém pojetí. A mrzí mě, že někteří, kterým jde o duch EDH a pocit ze hry to nevidí taky či to prostě vidět nechtějí.
jalu
 
Příspěvky: 23
Registrován: 04 dub 2011, 21:40

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod jalu » 13 čer 2011, 22:51

Kacer-Donald píše:ad: ničení landů - Radha za to nemůže, je to fakt jen o tom, kdo si jak postaví deck. Na posledním turnaji se LD umístilo v dolní polovině startovního pole a myslím, že těchto balíků bude spíš ubývat, než abysme se tím museli podrobněji zabývat.


Mýlím se, že jsi ji nepotkal ani na jednom z obou duel turnajů? Hrát proti té Leošově bylo fakt smutné (nepomohl ani Nightmare Lash na Skithiryxe), ta posledně nebyla až tak vytuněná, dostat do hry třetí zemi, asi bych tu třetí hru vyhrál.....
jalu
 
Příspěvky: 23
Registrován: 04 dub 2011, 21:40

Re: Reportáž z EDH turnaje z neděle 29.5. 2011

Příspěvekod Kacer-Donald » 14 čer 2011, 00:33

Proti Leošové LD jsem nehrál, Radhu potkávám občas na MWS a myslím, že je to spíš průměrný deck. Zelená má na LD odpovědí víc než dost, Shaarum by si měla poradit skrz manové artefakty a ostatní decky si přidat pár karet do sajdu. Pokud Radha nezačíná, měli byste stihnout vyložit aspoň nejakou hrozbu, se kterou se bude horko těžko prát, když má ničení hlavně na landy. A i kdyby, tak mu potom většinou dojde šťáva (pokud po 3 zničených landech nevysolí primeval titána)

Hlavní co chci řict, že co se týče ballance tak je Radha LD naprosto průměrný deck, který má stejnou šanci na výhru jako kterýkoli jiný generál. Je to zkrátka jen o tom, že každý balík vyhrává jinak - Uril na aury a útok, Rafiq na exalted a equipy, Skithiryx na poison, Shaarum na triky s artefaktama, Omnath na prasata, Rasputin na drahé spelly a controll, Hanys na kombo a Radha na LD. Proto neodsuzuju hráče podle taktiky jakou si vyberou, každý má jiný vkus. Důležité je, aby měli všichni stejnou šanci a soutěž byla fair.
Kacer-Donald
 
Příspěvky: 29
Registrován: 05 dub 2011, 10:09

PředchozíDalší

Zpět na Články a reportáže

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron