Diskuze k reportáži.
http://www.dragonhighlander.cz/report3
Kacer-Donald píše:Ad. pravidla pro duely: 30 životů už by se mohlo chytit, při hře proti zelenáčovu kontrollu a proti skythirixům aneb "já mám 40 životů a ty 10" je to hodně znát a změna je potřeba.
Strip mine a life from the loam mi zas tak super nepřijde, jednak se musí obě karty sejít na ruce a jednak se dá lehce vycounterovat relic of progenitus nebo příšerama co dávají manu / rampant growth
V turnaji mi spíš vadila kombinace mana vault + skithyryx, pomocí které na vás "čumí" skithyryx už ve 2. kole a přitom stačí si jen líznout vault . . . To že se strip minou dá odpálit i basic land je sice moc hezký, ale v 99% případů se používá proti otravným nonbasicům a pořád je to karta za kartu a ztráta tempa pro oba. Navíc alternativa v podobě wastelandu stojí okolo 1200, takže o důvod víc proč stripku nechat. Na legacy je jasný, že je banned, když můzeš hrát v decku 4 strip mine a 4 wastelandy, ale 1 karta v jednokarťáku je trochu jiný kafe.
Co se týče banlistu, určitě bych zařadil Mind twist - (zahoď ruku a jdem na další") viz report. Tahle karta má ban ve french EDH banlistu a na MWS EDH turnajích. Prostě "zahoď ruku, prohráls" kartu tu fakt nechci.
Nastavovani zivotu - Myslim, ze by to bylo vhodne, prece jen 10 zivotu je dost malo, se zvysenim by se opravdu dal pouzit jako leceni, takze nejsem proti. Ale jelikoz jsem byl jednim z vitezu z prvniho kola tak nejsem ani pro.
30 zivotu/vic jedaku - Urcite dobra vec. Jiste, najdou se situace, kdy clovek proste skonci na min nez deseti zivotech (me zustali v prvnim kole pouhe 2), ale to patri ke hre.
FrantaKotas píše:30 životů bych na příštím turnaji vyzkoušel. Za mě ani ne tak kvůli zlepšení pozice aggra, ale z časových důvodů. Na jediném turnaji v duelech, který jsem hrál, byl problém za 60 minut při 40 životech dohrát 3 hry a byla spousta remíz. Jaká byla z tohoto pohledu situace na posledním turnaji v Tembu?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků