Dnes vydaný:
# Crucible orf Worlds
# Dark Depths
# Mana Crypt
# Mind Twist
# Mindslaver
# Sol Ring
# Sundering Titan
# Necropotence
Supermike píše:Moje hlavní pointa nebyla diskutovat o jednotlivých kartách,
ale poukázat na to, že by se mělo jednat o zábavný formát, na kterém si každý může "užít" karet, které si jinde nezahraje.
Proto bych se co nejvíce vyvaroval zákazům karet pokud to není naprosto nezbytné. Tato nutnost se ale nedá okopírovat z jakéhokoliv webu, protože to záleží na dané skupině hráčů.
Já osobně jsem přesvědčen, že by se neobjevil ani jeden super-maga-kombo balíček ani kdyby nebyly zakázané vůbec žádné karty, ale chápu, že je třeba mít jistotu, aby někdo nepokazil všem celý turnaj. Přesto bez jediného odehraného turnaje něco zakazovat je nesmysl (Zvláště, když ani nevíte proč - a u některých karet si to jen myslíte).
Př: Crucible + wasteland je opravdu hodně dobrý proti multicolor balíčkům. O tom není sporu. Ale je to pořád dvoukaretní kombo ve 100 karetním highlanderu.
A co takhle Conversion proti mono-red? Nebo Karma proti mono-black? To je naprosto odrovná a stačí jedna karta! Proč by tedy měli být mono balíčky postiženy, ale multicolor balíčky ne?
Tedy opakuji ještě jednou: Omezení karet, které ostatním kazí turnaj rozhodně ano, ale ne bez znalosti těchto karet. Jsem přesvědčen o tom, že po prvním turnajem příjdete na to, že není potřeba žádných omezení, nebo jen velmi málo a to u pár kombo karet, které rozhodně nejsou na tom seznamu.
zelenac píše:...treba u mindslaveru a dark depthsu si moc jisty nejsem, necra, sol ring a mana crypta jsou podle me uplne jasne
ggoblin píše:zelenac píše:...treba u mindslaveru a dark depthsu si moc jisty nejsem, necra, sol ring a mana crypta jsou podle me uplne jasne
To si děláš srandu? Vždyť je Necra spíš Necroimpotence - já už si nelíznu, karty dostávám jen na konci kola a navíc nemám hrob... Ne, to fakt ne.
Spíš mi někdo řekněte, k čemu jsou banované třeba moxy? To jsou tak ultra silné? To snad ne, jen drahé. Pokud už se ale banují karty kvůli ceně, proč ne Mana Drain, Moat, Nether Void, Bazaar, Juzám Djinn... to všechno jsou karty, co stojí spoustu peněz.
zelenac píše:no konkretne sol ring a mana crypt jsou bez diskuze. v multiplayeru dejme tomu, ale v duelech ma proste ten, kdo si je lizne, prilis velkou vyhodu.
banlist, ktery jsme pouzili, je zkopirovany od francouzskych organizatoru, kteri delaji velke turnaje v edh o poradne ceny. karty na banlistu maji proto, ze jim kazily turnaje a byly prilis degenerativni.
podle me je treba videt rozdil mezi casual a competeteive a multiplayer a duelama. taky nejsem fanousek prilisneho banovani, treba u mindslaveru a dark depthsu si moc jisty nejsem, necra, sol ring a mana crypta jsou podle me uplne jasne
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 27 návštevníků